Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Raig Verd Editorial

narrativa i pensament en català

Recompenses novembre: Refugiats climàtics i més Terramar!

Recompenses novembre: Refugiats climàtics i més Terramar!
Estimades i estimats,

Un breu recordatori:
Escriviu-nos a [email protected]:
-Si voleu canviar el llibre que us toca.
-Si voleu canviar l'adreça.
-Si aquest mes el preferiu rebre en un altre lloc.
-Si voleu comprar el llibre per Aixeta.cat encara que no us toca en la vostra subscripció.

Sí, ja el mes passat vam introduïr la possibilitat de comprar el llibre si no et correspon siguis o no subscriptor de Raig Verd, i rebre les recompenses corresponents com si en fossis subscriptor, a través de la nostra plataforma. Fins ara, heu pogut fer aportacions puntuals en forma de compra i ara us volem facilitar aquest servei. Per rebre el llibre d'aquest mes, només cal que feu l'aportació puntual i ens envieu un correu com indiquem a [email protected]

Aquest mes rebreu tots els subscriptors de CICLOGÈNESI i AURORA BOREAL: REFUGIATS CLIMÀTICS de Miguel Pajares (traducció de Lidia Bayona) i també tots aquells que feu l'aportació puntual a través de l'Aixeta i ens aviseu.

Aquest mes rebreu tots els subscriptors de RAIGS GLOBULARS (encara trigarà uns dies més): LA COSTA MÉS LLUNYANA d'Ursula K. Le Guin (traducció de Blanca Busquets) i també tots aquells que el compreu fent l'aportació puntual a través de l'Aixeta i ens aviseu. Amb dos pòsters i els seus punts de llibre.
Volem fer JA els enviaments, així que ara és el moment que ens digueu tot el que considereu!!

Els subscriptors de CICLOGÈNESI ja teniu a punt d'arribar COM SER ANTIRACISTA D'Ibram X. Kendi, amb una petita sorpreseta per a vosaltres! (també qui l'heu comprat amb l'aportació puntual).

D'altra banda, les subscripcions anuals que vau fer o regalar per Nadal, aviat s'acaben, així que us convidem a renovar-les. Aviat us enviarem informació i opcions en aquest sentit.

-------
Miguel Pajares s’endinsa en el dilema sobre la consideració de refugiades de les persones expulsades dels seus països pel canvi climàtic. Inicia el llibre amb dos capítols sobre la crisi climàtica que responen fins i tot a les més feroces teories negacionistes. La seva anàlisi també indigna per la inacció dels nostres governs que des de fa dècades coneixen la situació i han actuat de manera irresponsable. Les conseqüències devastadores ja es comencen a produir en els països pobres, tot i que la principal causa és la sobreproducció i el sobreconsum dels països rics. 
La Covid-19 ens ha mostrat el vulnerables que som. No obstant això, l’amenaça que ha suposat està en una escala molt inferior a la que representa el canvi climàtic. L’autor ens amplia els detalls de la catàstrofe per diverses regions de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina, i analitza els desplaçaments humans que produirà.
Refugiats climàtics exigeix canvis en les polítiques globals que no depenguin de lobbies ni multinacionals, i formula propostes tant per a la lluita contra el canvi climàtic, com per a la gestió de les migracions.
---------


És difícil fer-vos saber com d'importants sou per al nostre projecte, us heu fet imprescindibles! I més en dies tan coplicats com aquests!
Cuideu-vos molt i fins ben aviat!
L'equip de Raig Verd.