Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Raig Verd Editorial

narrativa i pensament en català

#FakeYou a 1 euro

Durant tot el mes de juliol l'ebook #Fakeyou a 1 euro. Fes una aportació puntual a Raig Verd i escriu-nos un correu.
Vam acabar l'any passat publicant un assaig de la plataforma XNet titulat #FakeYou

XNet està en plena campanya proposant la reforma de la llei al Ministeri de Justícia per protegir els ciutadans contra les #FakeNews i la desinformació. Alhora també respectant la llibertat d'informació dels ciutadans i mirant de no criminalitzar-nos per com utilitzem la informació. XNet vol que la informació que ens arriba estigui verificada, perquè puguem escollir sabent coses com l'origen de la informació.

Si vols saber més, des d'avui i durant tot el mes de juliol, et fem un regalet per donar-te d'alta a Aixeta: l'ebook de #FakeYou per 1 euro. Només has de fer una aportació puntual d'1 euro a Raig Verd (aquí: https://www.aixeta.cat/pledges/new?shop=raigverdi escriure'ns un correu a [email protected].


Sinopsi

Les fake news no són un fenomen nou: els governs, els partits polítics, els mitjans de comunicació i les grans corporacions —o els monopolis d’informació equivalents en cada època— sempre n’han fet ús interessat. No és sospitós, doncs, que les polítiques i les reformes normatives que s’estan proposant per combatre-les criminalitzin les noves tecnologies i, en canvi, no facin el mateix amb els que s’han dedicat a produir notícies falses des de sempre? Per què en lloc de tallar el problema d’arrel pretenen imposar als ciutadans retallades de les llibertats d’expressió i informació?

#FakeYou exposa investigacions que desmunten els mites en els quals es recolza l’onada de legislacions lliberticides que patim en l’actualitat. Aquest llibre es planteja com una eina de defensa contra les retallades de les llibertats fonamentals i una arma contra les noves formes de manipulació, mentida i falsificació.

Un projecte dirigit per Simona Levi, que ha comptat amb la col·laboració de Xnet i Robert Guixaró, a més de Max Carbonell, Gemma Palau, Elizabeth Bodi i Gemma García, Guillem Martínez, Lorin Decarli i Tatiana Bazzichelli, Emanuele Cozzo i Luce Prignano, i incorpora material il·lustratiu cedit per Mariluz Congosto.

http://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/fakeyou/