Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Raig Verd Editorial

narrativa i pensament en català

Propera recompensa: DEMOCRÀCIA I CURA, de Joan C. Tronto

*Per als subscriptors de les categories:

- 4 llibres d'assaig
- 9 llibres de narrativa i assaig (estàndard i amb preferència per la ciència-ficció)DEMOCRÀCIA I CURA, de Joan C. Tronto. Trad. Iris Parra Jounou


Les persones s’enfronten a un dèficit de la cura: tenim massa feina, hi ha massa exigències, no tenim prou temps per poder cuidar adequadament els infants, la gent gran, i a nosaltres mateixos. Alhora, la implicació en la política a molts països del món arriba a baixos històrics, tot i que hauria ajudar-nos a cuidar millor, la veiem com una cosa llunyana. Democràcia i cura argumenta que necessitem repensar la democràcia, així com els nostres valors i compromisos fonamentals, des d’una perspectiva cuidadora.

Joan Tronto argumenta que hem de revisar com el gènere, la raça, la classe i el mercat desvien el treball de cures, i pensar la llibertat i la igualtat des de la perspectiva de fer les cures més justes. La idea que la producció i l’economia són la principal preocupació humana i política ignora la realitat: la cura és al centre de la vida humana, però actualment és fora de la política. Democràcia i cura busca les raons d’aquesta desconnexió i argumenta a favor de fer de la cura el punt central de la política democràtica.


CANVIS:
Si, pel motiu que sigui, no vols rebre aquest llibre, pots demanar canvi fins aquest dijous, 8 de febrer (inclòs). Escriu-nos un correu a [email protected] i indica'ns per quin llibre vols fer el canvi.
 Raig Verd Editorial
05 Febrer 2024